به گزارش نماینده به نقل از تسنیم، شیخ راشد الراشد یکی از رهبران جنبش ۱۴ فوریه بحرین در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این سوال که اگر فیلمساز ایرانی بخواهد در مورد انقلاب بحرین فیلم بسازد چه سوژه ای را میتواند انتخاب کند؟ گفت: رژیم بحرین به هیچ خبرنگار، رسانه و فیلمسازی اجازه نمیدهد که از داخل بحرین تصویری بگیرد و مجوز ساخت فیلم نمیدهد. اما حوادث چهارسال گذشتهی بحرین، تبدیل به قصهی بزرگی شده است که در آن زنان و جوانها و طبقات مختلف اجتماعی شرکت داشتند. در بحرین کوچکترین زندانی سیاسی را داریم که یک بچه ده ساله است که به جرم شرکت در تظاهرات به ده سال زندان، محکوم کرده است.
«راشد الراشد» ادامه داد: شما به هرکجای بحرین این روزها نگاه کنید یک قصه بزرگ میبینید. یک زن در زندان کودکی را به دنیا می آورد یا زنی با بچه شش ماهه اش در زندان است. زندان های بحرین بیش از ۵۰ نوجوان زندانی دارد که زیر چهارده سال سن دارند و پدر و مادرشان هم نمیتوانند با آنها حرف بزنند. آیا اینها برای ساخت فیلم قصه بزرگی نیست.
«راشد الراشد» در پاسخ به این سوال که جوانهای بحرینی از اکران چه فیلمهایی در کشورشان استقبال میکنند، گفت: فیلم مستندی از شبکه الجزیره پخش شد با عنوان «صرخه الظلام» به معنی «فریاد در تاریکی» که در مورد حوادث بحرین بود و با استقبال روبرو شد. مردم به فیلمی نیاز دارند که درمورد گم شدن عدالت اجتماعی در بحرین حرف بزند. زنان، بچهها، اساتید دانشگاه و علمای بحرین به دنبال تحقق عدالت در کشورشان هستند. طبیعی است که آنها فیلمهایی را بیشتر میخواهند که انگیزههای انقلابیشان را بیشتر کند. شرایط مردم بحرین به گونهای نیست که فقط برای سرگرمی به سینما بروند. آنها فیلمهایی می خواهند که محتوا هم داشته باشد.
وی ادامه داد: در بحرین یک جنگ واقعی شکل گرفته است. در بحرین هشت ارتش در مقابل مردم ایستادهاند. ارتش سپر الجزیره با رهبری عربستان سعودی ، ارتشهای نظامی امریکایی و انگلیسی، نیروهای نظامی درک اردنیها و نیروهای نظامی پاکستانی برای سرکوب نهضت مردم بحرین جمع شدهاند. این همان چیزهایی است که مردم دنیا کمتر دیدهاند.
شیخ راشد الراشد در پاسخ به این سوال که کدام فیلم و سریالهای ایرانی در بحرین با استقبال روبرو شده است، گفت:مردم بحرین سریالهای «حضرت یوسف (ع)»، «مختارنامه» و «حضرت مریم (س)» را دوست دارند. فیلم سینمایی «سفیر» که خیلی قدیمی است را بارها دیده اند و صحنههای این فیلم در ذهنشان باقی مانده است. مردم بحرین مذهبی هستند و فیلمهای سینمای ایران را دنبال میکنند چون اشتراکات فرهنگ و اخلاقی با مردم ایران دارند.
رهبر جنبش ۱۴ فوریه بحرین ادامه داد: البته سریالها و فیلمهای با محتوا مثل همینهایی که گفتم در بین مردم مورد استقبال قرار میگیرد. در همه خانههای بحرین سیدیهای این فیلمها هست. یک سوم مردم بحرین به زبان فارسی مسلط هستند و اگر فیلمی دوبله نشده باشد باز هم زبانش را میفهمند.
نظر شما